Eco SchoolSchool stories

Lana Lukić i Teodora Obradović, predstavnice eko-škole, održale su radionicu namenjenu njihovim vršnjacima kako bi ih podstakle da se uključe u očuvanje i razvoj životne sredine. 
Eko-škola je fenomen koji raste i podstiče mlade da se bave svojim okruženjem, omogućavajući im priliku da ga aktivno zaštite. Trud da učinimo ovaj svet boljim mestom za život počinje u učionici, proširuje se na školu i na kraju podstiče promene u celoj zajednici. 

Program „Eko-škola” idealan je način da škole krenu na značajan put ka poboljšanju životne sredine, kako u školi tako i u lokalnoj zajednici, dok istovremeno imaju doživotan pozitivan uticaj na živote mladih, njihovih porodica, školskog osoblja i lokalnih vlasti. 

Učenici kao aktivni učesnici u svetu koji ih okružuje 

Lana i Teodora pružile su učenicima neophodan uvid u to zašto je zaštita životne sredine važna, sada više nego ikad ranije. Podstakle su svoje vršnjake da urade koliko mogu za našu planetu učestvujući u jednostavnim, ali značajnim akcijama očuvanja prirodnih resursa. 

Eko-odbor International Schoola podiže svest među vršnjacima

Eko-odbor International Schoola fokusira se na podizanje svesti o klimatskim promenama, očuvanju flore i faune, efikasnoj upotrebi energije, posledicama otpada i važnosti reciklaže, značaju čiste vode kao prirodnog resursa, kao i globalnim posledicama pojedinačnih postupaka. Kako bi unele malo dinamike, Lana i Teodora su za svoje drugare pripremile i kviz. 

International School zajedno sa svojim učenicima, koje priprema da postanu građani sveta, nastoji da okolinu učini boljim mestom.