School stories

U periodu od 22. do 24. oktobra održana je druga godišnja PBG Model United Nations konferencija (PBG MUN) u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji. Na konferenciji su učestvovali Iva Živaljević, učenica Year 13, i Uroš Jež, alumni International Schoola, i imamo sjajne vesti – Iva je ponela titulu najboljeg delegata!

 

International School učenica najbolji delegat

Respektabilna konferencija sa čak 102 učesnika

„PBG Model United Nations” je edukativna simulacija konferencije Ujedinjenih nacija gde su učesnici kao delegati zemalja u određenim komitetima imali priliku razvijati svoje veštine govorništva i debatovanja, javnog govora, pisanja i istraživanja na engleskom jeziku, te iznalaženja zajedničkih rešenja za trenutne probleme u svetu.

Cilj MUN konferencija je razvoj retoričkih veština, odnosno veština diplomatskog debatovanja i govorništva kod mladih. Ove divne veštine su ujedno i izuzetno važne za mlade ljude koji sebe vide kao akademske građane u budućnosti i koji svojim trudom nastoje da to i ostvare.

Na konferenciji su učestvovala 102 delegata, učenici iz 13 različitih škola iz Sarajeva, Tuzle, Banjaluke i Beograda.

Učenici International Schoola su dokazano talentovani debatnici

Zaista, naši učenici se mogu pohvaliti izvrsnim govorničkim veštinama koje se dokazuju iz godine u godinu kroz razne projekte.

Podsetimo se, alumni International Schoola Uroš Jež je na prošlogodišnjoj PBG MUN konferenciji poneo laskavu titulu najboljeg delegata u ciklusu „Security Council”.

Iva Živaljević je pobednica ovogodišnje MUN konferencije, čime je International School sada definitivno zapamćena škola po talentovanim i izvanrednim učenicima koji postižu sjajne rezultate i izdvajaju se svojim znanjem, veštinama i sposobnostima.

Ivo, čestitamo ti još jednom, škola je ponosna na vaše uspehe!