School stories

I dok je većina učenika International Schoola uživala u početku raspusta, Maša Mitić, Luka i Dejana Trunić, Sara Čučaković, Aleksandra Ivanović, Iva Pavlović, Iva Jevtić, Anja Gajić i Luka Vortić odvojili su se od roditelja, izašli iz zone komfora i suočili se sa novim izazovima i avanturama.

U okviru programa Međunarodne nagrade vojvode od Edinburga, pored fizičkih aktivnosti i unapređenja raznih veština u oblasti sporta, muzike i umetnosti, ali i posle svih humanitarnih aktivnosti, na red je došao i najizazovniji zadatak – avanturističko putovanje.

Učenici International Schoola su učestvovali u pravoj avanturi! Na planini Povlen, u blizini Valjeva, učenici su kampovali preko noći kao pravi istraživači prirode, dok su preko dana učili kako da se orijentišu u prirodi, kako da naprave logorsku vatru i kako da pripreme hranu u izazovnim uslovima.

Učenici su naučili više o životnoj sredini, razvili samopouzdanje i timski duh, i bar malo poboljšali svoje zdravlje:

Pre ovog putovanja nismo ni bili svesni koliko možemo da promenimo svoj stav i mentalni sklop. Celo iskustvo je bilo veoma povoljno po nas, videli smo da možemo da živimo bez mnogo toga. Uspeli smo da za samo tri dana izmenimo čitav pogled na svet, što je zaista neverovatno. Uprkos svim poteškoćama, hladnoći, teškim rančevima, pripremanju hrane u izazovnim uslovima, penjanju uz klizave padine, zapamtićemo ovo avanturističko putovanje kao vrlo zanimljivo i prepričavaćemo ga, to je sigurno, rekla je Maša Mitić.

Kompas je pokazivao sever, mapa je imala iscrtanu rutu za pešačenje, a naši učenici su pokazali da su najhrabriji među hrabrima.

Iako je bilo kiše, učenici su prepešačili kilometre. Zato im čestitamo na ovom poduhvatu, ponosni smo na njih! Sigurni smo da će ova avantura biti još jedan dokaz njihovog uspeha i kompetencija, što će im dati prednost pri budućim aplikacijama na prestižnim univerzitetima.