School stories

Year 10 učenici koji slušaju biologiju prošle nedelje zaronili su u svet anatomije. Zajedno sa nastavnicom Nadeždom Šućur, učenici su imali uzbudljivu priliku da istraže strukture srca i pluća kroz praktične aktivnosti disekcije.

Tokom časa, učenici su bili zaintrigirani mogućnošću da pažljivo prouče i analiziraju unutrašnje mehanizme ovih vitalnih organa. Stručnost nastavnice Nađe je osigurala da proces disekcije bude edukativan, omogućavajući učenicima da steknu dublje razumevanje bioloških pojmova.

Praktične veštine su od suštinskog značaja u biološkom obrazovanju, budući da pružaju učenicima praktično iskustvo koje dopunjuje njihovo teorijsko znanje. Aktivnim učešćem u aktivnostima kao što je disekcija, učenici ne samo da unapređuju svoje naučno razumevanje, već razvijaju i veštine kritičkog mišljenja i timskog rada koje su neprocenjive u njihovim akademskim, a kasnije i profesionalnim poduhvatima.

Nastavnica Nadežda dosledno oprema učenike International School-a praktičnim veštinama za uspeh. Ovaj praktični pristup obrazovanju iz biologije podstiče radoznalost, angažovanje i dublje poštovanje prema prirodi koja nas okružuje.