School storiesBrainfinity takmičenje

Da li ste znali da International School ima najbolje problem solvere? Bukvalno! Ekipa International Schoola pod nazivom LITT učestvovala je ovog vikenda u takmičenju Brainfinity, koje podstiče kreativnost, timski rad i logičko razmišljanje, gde su njene članice iskoristile znanja koja su stekle u školi, primenjujući ih u novom kontekstu, i – plasirale se u finale. 

Brainfinity finalisti

Brainfinity izazov 

Ekipa LITT (koju čine Lana Lukić, Isidora Šušović, Teodora Beatović i Tara Cvetinović) rešila je tri zanimljiva zadatka u rekordnom vremenu i osigurala svoje mesto u finalu. Ova faza takmičenja održana je onlajn i sve što je učenicama bilo potrebno je – kompjuter, tablet ili mobilni telefon. Devojke su imale na raspolaganju dva sata da reše izazov za svetske putnike i isplaniraju najdužu putanju, dešifruju mesto sastanka i izračunaju tačno vreme sastanka, te da, kao pravi ekolozi, procene koliko se energije može dobiti iz Sahare korišćenjem solarnih panela. 

Pogledajte zadatke koje su naši učenici rešavali.

O čemu se zapravo radi? 

Brainfinity je kolaborativni izazov za rešavanje problema koji okuplja ekipe od po četiri učenika srednjih škola ili učenika od V do VIII razreda osnovne škole, koji udruženo, pomoću tehnologije, rešavaju zanimljive problemske zadatke. Da bi bila kompletna, svaka ekipa ima svog nastavnika-mentora, koji priprema ekipu za ovo neobično takmičenje, na kom učenici usvajaju principe projektno orijentisane nastave kroz istraživanje fenomena koji su im bliski. 

Držimo palčeve našim finalistkinjama! Idemo, devojke! Budite najbolje!