School storiesVia Academica

Učenici International Schoola su u ponedeljak imali priliku da prisusustvuju događaju STUDY ABROAD mini FAIR, sajmu obrazovanja koji je priređen isključivo za njih. Sajam je organizovan onlajn, uz podršku Via Academice, koja je specijalizovana za obrazovanje u inostranstvu i profesionalnu karijernu orijentaciju učenika. Via Academica ima partnersku mrežu sa više od 100 univerziteta u inostranstvu koji pokrivaju sva polja studija. Uz ove prestižne univerzitete jedina partnerska srednja škola je International School.

PredavanjeUpoznavanje sa brojnim univerzitetima

Tokom celodnevne sesije učenici International Schoola imali su priliku da saznaju sve bitne informacije o studiranju u inostranstvu, kako da se pripreme za to životno putovanje i kako da odaberu pravi univerzitet.

Štaviše, obratili su im se i predstavnici osam stranih univerziteta, od kojih su saznali nešto više o mogućnostima studiranja i stipendijama:

  • Università Cattolica del Sacro Cuore Italy;
  • Karl de Grote University of Applied Sciences – KDG Belgium;
  • Swiss Education Group Switzerland;
  • American College of Thessaloniki – ACT Greece;
  • Burgundy School of Business, France;
  • Jacobs University, Germany;
  • LUISS University, Italy;
  • Istituto Europeo di Design – IED Italy, Spain.

Roditelji saznali kako da pomognu detetu da donese pravi izbor kada je reč o odabiru univerziteta

Ovo definitivno nije bio običan sajam obrazovanja. International School i Via Academica znaju da čitav proces upisa na univerzitete ume da bude veoma važan, ali i stresan i roditeljima, stoga je specijalna sesija bila organizovana i za njih. Ovu sjajnu priliku iskoristili su da se informišu o tome kako na najbolji način da pomognu svojoj deci u odabiru adekvatnog inostranog univerziteta. 

Iako je sajam organizovan na samom početku druge serije probnih ispita, a znajući da je International School jedina škola u regionu koja je sprovodila jedan ovakav događaj, učenici su pokazali veliko interesovanje. Još jednom je International School naglasila koliki je značaj u adekvatnom izboru kada su u pitanju buduće karijere učenika.