School stories

Svi smo svesni vanredne epidemiološke situacije u kojoj se nalazimo. Pa ipak, International School poštuje tradiciju, a žurka za Noć veštica je oduvek bila važna stavka u našem kalendaru. Ove godine smo sačekali kraj mini-raspusta da iznenadimo naše učenike!
Nešto se dogodilo u našoj školi! Nestao je miljenik učenika, nastavnik računarstva i informatike! „Šta se dogodilo sa profesorom Milićem?

Učenici dešifrovali poruku napisanu Morzeovom azbukom u okviru strašnog „escape room” izazova

Učenici Year 10 imali su zadatak da reše niz izazova kako bi otkrili šta se dogodilo sa profesorom Milićem. Podeljeni u grupe od pet učenika, imali su zadatak da dešifrovanjem poruke napisane Morzeovom azbukom pronađu lokaciju prvog traga.
Ostali tragovi su bili sakriveni u učionici, u maniru pravog „escape rooma”. Učenici su preveli jednu binarnu poruku kontaktirajući sa nastavnikom putem imejla, nakon čega su rešili niz izazova povezanih s gradivom iz različitih predmeta: francuskog, biznisa, fizike, matematike, engleskog, hemije i biologije. Na kraju, učenici su otkrili da je profesor Milić živ i zdrav i da se krije u Savremenoj osnovnoj školi.
Profesorka dizajna i tehnologije Nevena Nikolić obezbedila je sjajnu dekoraciju za Noć veštica, dok je profesorka fizike Ana Vlašić bila zadužena za logistiku. Poruku napisanu Morzeovom azbukom sastavio je profesor matematike dr Andrej Bunjac, a pitanja iz gradiva osmislili su predmetni nastavnici.

Zahvaljujemo svima što su učenicima obezbedili jednu zabavnu i veselu aktivnost za Noć veštica!