School stories

Nastavnici koji predaju Business i Computer Science udruženim snagama pripremili su za učenike Year 10 sjajan projekat pod nazivom „Linky”. Glavni cilj ovog projekta bio je naučiti učenike da kreiraju poslovne profile na društvenoj platformi LinkedIn.

LinkedIn – najveća svetska poslovna mreža

Naši srednjoškolci aktivno rade na tome da budu što uspešniji u budućnosti, kada dođe trenutak da uđu u poslovni svet. Budući da je LinkedIn izuzetno popularna društvena poslovna mreža putem koje su mnogi našli svoje prvo zaposlenje, mladi ljudi treba što ranije da se pripreme i saznaju kako funkcioniše ova mreža, koja će im biti veoma značajna u budućim poslovnim izazovima.

Glavni cilj ovog projekta bio je naučiti učenike da kreiraju poslovne profile na društvenoj platformi LinkedIn

Nakon što su im nastavnici objasnili kako funkcioniše LinkedIn, kako se koristi i na koji način se što bolje na njemu predstaviti, naši učenici su odgledali video o značaju društvenih mreža za razvoj biznisa i izgradnju portfolija.

Pored video-materijala i predavanja o LinkedInu, imali su i otvorenu diskusiju o tome koliko su društvene mreže korisne za samopromociju i kako ih ispravno i bezbedno koristiti u poslovne svrhe.

Da bi što bolje razumeli upotrebu društvenih mreža i benefite LinkedIna, učenici su na kraju imali zadatak da sastave kratak izveštaj ili da naprave poster ili letak.

Primena naučenog u budućnosti

Projekat je pomogao učenicima da kreiraju lične portfolije, uključe se u platforme za profesionalni razvoj, povežu sa uticajnim osobama iz sveta biznisa, ali i pročitaju zanimljive tekstove o njihovim potencijalnim budućim zanimanjima.

I ne samo to – pošto je glavna tema projekta o LinkedInu bila kako se predstaviti u što boljem svetlu – ovaj projekat im je od velike važnosti i za prijave na fakultete, kao i za samo studiranje. Predstaviti sebe i svoje sposobnosti, veštine i znanje na pravi način jeste važna lekcija koju je najbolje savladati u srednjoškolskom periodu.

Radujemo se budućim uspesima naših učenika o kojima ćemo čitati na LinkedInu!