School stories

Ovu nedelju u International Schoolu obeležio je Sajam nauke. Učenici su pokazali svoje interesovanje za nauku kroz postavke koje su pokrile širok spektar tema. Sajam je, kao i mnogo puta do sada, bio interesantan kako učenicima, tako i nastavnicima.

Sjajna prilika za učenike da pokažu svoje talente, nauče nove koncepte i dobiju inspiraciju

Štandovi su bili postavljeni u školskom restoranu – štand za psihologiju je demonstrirao zanimljive kognitivne zadatke, a svaki od njih je pokazivao specifičnosti ljudskog rasuđivanja. Učenici su mogli da ukažu na razlike između čoveka i veštačke inteligencije kada je reč o logičkom zaključivanju i brzini obrade informacija.

Matematički štand je bio fokusiran na razlike između ljudi i veštačke inteligencije kada je reč o rešavanju sudokua, a upoređivani su i rezultata ishoda.

Štand za Art and Design prikazivao je geometrijske, optičke i kinetičke umetničke eksperimente koji pokazuju kako nauka i umetnost mogu da idu ruku pod ruku. Na štandu za fiziku bilo je različitih eksperimenata, dok je štand za Computer Science pokazao autentičnost veštačke inteligencije i ljudskog rada.

Sajam nauke je za učenike bio sjajna prilika da pokažu svoje talente, nauče nove koncepte i dobiju inspiraciju. Nastavnici International Schoola uvek rado promovišu radoznalost, kritičko mišljenje, komunikacijske veštine, kreativnost i samopouzdanje kod učenika.