School stories

Već treću godinu zaredom učenici International Schoola imaju priliku da svoj letnji raspust provedu u kompaniji LINKgroup i da na taj način usvoje praktične veštine i znanja na realnim zadacima, kao i da se oprobaju na različitim pozicijama i poslovima.

Ove godine učenici Lana Lukić i Uroš Marković deo svog letnjeg raspusta proveli su na pozicijama marketing asistenta i video-editora.

Lana je pokazala veliku želju za radom i razvojem svojih veština u oblasti marketinga

Pod mentorstvom Anđele Veljković, marketing asistenta kompanije LINKgroup, Lana je imala priliku da se upozna sa različitim procedurama za rad u savremenom poslovnom okruženju, ali i da radi na realnim poslovnim zadacima poput implementacije eksternih marketinških kampanja i upravljanja veb-portalima i društvenim mrežama.

Lanina mentorka je posebno ponosna na njenu radnu etiku i odgovornost: „Lana je pokazala veliku želju za radom i razvojem svojih veština u oblasti marketinga, kao i odgovornost u obavljanju poverenih zadataka. Takođe je pokazala izuzetnu spremnost kako za timski, tako i za samostalan rad.”

Urošu je ova praksa proširila vidike i otvorila mu mogućnost da o montaži videa razmišlja na kreativniji način

Uroš je na poziciji video-editora imao priliku da se upozna sa tehničkim aspektima rada na televiziji i u produkciji, ali i sa realnim zadacima u montaži i produkciji video-materijala, kako na terenu tako i u studiju. Uroševa mentorka Dragana Knežević, novinar i izvršni menadžer obrazovne televizije eduTV, uočila je i Urošev talenat za fotografiju, ali i novootkriveni dar za montažu: „Kao mentor, veoma sam ponosna na Uroša – pametnog, talentovanog i kulturnog mladića. Verujem da mu je ova praksa proširila vidike, otvorila mogućnost da o montaži videa razmišlja na kreativniji način i podstakla ga da nastavi sa razvijanjem svojih veština.”

I mi smo izuzetno ponosni na naše učenike i želimo im mnogo uspeha u daljem razvijanju praktičnih znanja!