School stories

Početak nove školske godine u International Schoolu obeležio je entuzijazam njenih učenika, koji su se upustili u još jednu godinu učenja i novih avantura.

Tradicionalna „učionica bez zidova” još jednom se pokazala kao nezaboravno iskustvo i za učenike i za nastavnike.

Tokom prve nedelje škole učenici su imali priliku da se oslobode tradicionalnog okruženja u učionici i istraže različite aktivnosti koje su nastavnici pripremili posebno za njih.

Učenici Lower Secondary programa zakoračili su u čaroban svet kreativnosti u Selfi muzeju. Uz živopisne pozadine i interaktivne postavke, učenici su se trudili da naprave najkreativniju fotografiju učeći o važnosti kreativnosti u obrazovanju.

Za to vreme učenici Year 10 uživali su u Hajd parku. Istraživali su prirodu, bavili se fizičkom aktivnošću i razvijali svest o važnosti očuvanja životne sredine.

Učenike Year 11 koji su posetili Zemun čekalo je kulturno-istorijsko putovanje. Prikupljajući tragove, upustili su se u istraživanje bogatog nasleđa ovog šarmantnog grada, stičući uvid u njegovu istoriju i kulturnu raznolikost.

Za učenike Year 13 organizovana je šetnja na Košutnjaku. Sa svojim odeljenjskim starešinom razgovarali su o značaju zdravog načina života.

Uzbudljiva nedelja kulminirala je zabavnim sportskim danom na Adi. Učenici su uživali u prijateljskom takmičenju, naglašavajući važnost fizičke spremnosti i sportskog duha.

Kako se prva školska nedelja približavala kraju, učenici su se vratili u svoje učionice sa ushićenjem, koje će ih, nadamo se, pratiti tokom cele školske godine.