Eco SchoolSchool stories

Hab za klimatske inovacije je organizacija koju su osnovali profesionalci i entuzijasti u borbi protiv klimatskih promena. Pomenuti hab je realizovao projekat „Young Innovators Serbia”, u partnerstvu sa organizacijom „Dostignuća mladih u Srbiji”, Naučno-tehnološkim parkom iz Niša i organizacijom „Connecting” iz Pančeva, uz finansijsku podršku najveće evropske inicijative angažovane na ublažavanju klimatskih promena i smanjenju emisije ugljenika – „Climate-KIC”.

Climathon

Inovativna rešenja našeg tima za zaštitu životne sredine

Naše učenice su učestvovale na „Climathonu”, dvodnevnom hakatonu koji koristi proces vođen inovacijama, gde su učesnici imali zadatak da prepoznaju probleme u svojim lokalnim zajednicama i potom razviju inovativna rešenja kao odgovore na različite izazove, a svoja rešenja su izlagali pred stručnim žirijem.

Tim učenica iz Year 11, koji čine Mina Pavlović, Isidora Šušović, Teodora Beatović, Tara Cvetinović i Lana Lukić, jedan je od 20 izabranih timova iz Srbije koji su imali priliku da učestvuju u „Climathonu” i prikažu svoja inovativna rešenja za umanjenje efekata klimatskih promena i za zaštitu životne sredine.

Učenici International Schoola svojim idejama menjaju svet nabolje

Učenice International Schoola osmislile su aktivističku organizaciju „Volo-student”, čiji je cilj da pruži mogućnost učenicima srednjih škola širom Beograda da volontiraju kako u državnim, tako i u privatnim organizacijama koje se bave očuvanjem životne sredine u gradu.

Ovakva volonterska akcija bila bi jedinstvena jer ništa slično trenutno ne postoji u Srbiji. Projekat bi mogao da pruži mladima potpuno novo iskustvo, sa njima u glavnoj ulozi, kao nosiocima promene ekološkog stanja u našoj zemlji.

Projekat naših učenica – „Eko-škola” – privukao je značajnu pažnju organizatora „Climathona”. Vreme je da prestanemo da čekamo da neko drugi spase našu planetu. Vreme je da mi napravimo prvi korak!

Devojke, ponosni smo na vas!