School stories

Program prakse za učenike International Schoola zvanično je počeo 1. juna 2022. Većina ispita je završena i učenici su dobili priliku da kroz LINK program prakse steknu profesionalne veštine.

Ovog puta vam donosimo vesti iz odeljenja za ljudske resurse kompanije LINKgroup – popularno poznatog kao HR. Mia Aleksić i Helena Čalić, učenice Year 11, prijavile su se za praksu u HR odeljenju. Njihov mentor, Nikola Goljović, regruter, upoznao ih je sa procesom regrutacije i analizama koje se vrše. Naše neverovatne devojke iznenadile su svoje „kolege” duhovitošću i znanjem, jer su već pripremile dva zvanična oglasa za posao i izvršile predselekciju.

Ali, to nije sve! Stažiranje ne pruža samo profesionalno iskustvo, već pruža i priliku za usvajanje vrednih životnih veština. Mia i Helena su kreirale svoje LinkedIn naloge i počele sa svojim objavama i umrežavanjem, što će im sigurno kasnije dobro doći kada budu pokrenule sopstvene prijave za posao. Njihovo prisustvo tokom procesa zapošljavanja i intervjua samo će poboljšati njihove već neverovatne komunikacijske veštine.

Bravo, devojke!