School stories

U utorak, 28. septembra, održano je takmičenje „Spelling bee” za učenike Year 10 i Year 11. Takmičenje su organizovale nastavnice engleskog jezika za sve učenike koji slušaju English as a First Language, kao i za one koji pohađaju English as a Second Language.

Naši takmičari su pokazali brzinu u razmišljanju, spretnost u spelovanju i neverovatan takmičarski duh!

Iz grupe English as a Second Language imamo čak tri pobednika: Petar Jovanovski (Year 10) pokazao je neverovatnu veštinu spelovanja i osvojio prvo mesto, Teodora Beatović (Year 11) osvojila je drugo mesto, a Balša Kovačević (Year 10) treće. Naši takmičari su pokazali brzinu u razmišljanju, spretnost u spelovanju i neverovatan takmičarski duh!

Zbog većeg broja zapaženih takmičara koji su se istakli neverovatnom veštinom, naknadno ćemo održati finale grupe koja sluša English as a First Language.

Učenici International Schoola definitivno dorasli izazovu

Takmičenje „Spelling bee” se izvodilo u različitim fazama, počevši od lakših reči ka složenijim. Od učenika se tražilo da speluju reči NAGLAS, a ne da ih pišu. Nakon što su reč dobili, učenici su od nastavnika mogli dobiti informacije kao što su značenje i poreklo reči, kao i to kako se reč koristi u rečenici.

Uz toliko reči iz različitih kultura i jezika, spelovanje na engleskom ponekad može izgledati preteško, ali ne i za učenike International Schoola!