BlogSchool stories

U International Schoolu septembar je mesec stvarno drugačijih početaka. International School je prvi put poželeo dobrodošlicu učenicima iz Year 7, 8 i 9 programa Lower Secondary

Znamo da je prvi utisak važan, posebno prvog dana škole. Učenici dolaze sa pomešanim emocijama. Većina je, međutim, nervozna, ali su se svi nastavnici pobrinuli da doček bude topao i prijateljski. 

Stvaranje najlepših uspomena

International School dočekao je svoje učenike obiljem kreativnih i zanimljivih sadržaja, a, sada već tradicionalna, učionica bez zidova pomogla je učenicima da se zbliže, druže i zajedno sa nastavnicima zabavljaju kroz igru i rekreaciju.

Učenici programa Lower Secondary imali su priliku da istraže svet iluzija i iskuse nemoguće. U Muzeju iluzija naučili su mnogo o optičkim trikovima, ali su imali zadatak da sve svoje utiske upakuju u prezentaciju.

Iste nedelje data im je mogućnost da kroz aktivnost Time capsule razmišljaju o svojoj budućnosti kroz odgovaranje na razna zanimljiva pitanja. 

Pošto se trudimo da kreiramo sadržaj koji svima odgovara, našlo se ponešto i za sve ljubitelje nauke – nastavnica hemije osmislila je i priredila eksperimente u kojima su svi uživali.

Osim učešća u aktivnosti Time capsule, učenici Year 10, kojima su se kasnije pridružili i učenici Year 12, imali su pravi mentalni i fizički trening – upustili su se u avanturu u Hajd parku, tokom koje su, pomoću mapa, rešavali zamršene zagonetke.

Neki su imali to zadovoljstvo da provedu relaksirajući dan u školi. Ova privilegija pripala je učenicima Year 13, koji su se sa odeljenjskim starešinom opuštali pomoću tehnike mindfulness. 

Najbolja školska godina dosad je zvanično počela! Neka bude uspešna, zabavna i za pamćenje!