Eco SchoolSchool storiesSuccess

International School sa svojim učenicima nastoji da svoje okruženje učini boljim. Kroz obrazovne aktivnosti, učenici se u International Schoolu ohrabruju da se uključe u očuvanje i razvoj našeg prirodnog okruženja.

Kao eko-škola, International School svojim učenicima pruža neophodan uvid u razloge zašto je, sada više nego ikada, zaštita životne sredine važna. Primenom postojećih tehnika, njihovim podešavanjem i traženjem novih i boljih rešenja i inovativnih pristupa, učenici se podstiču da učine koliko mogu za našu planetu učestvujući u jednostavnim, ali značajnim naporima za očuvanje naših prirodnih resursa.

Naši napori da doprinesemo podizanju ekološke svesti kod učenika su prepoznati

Nakon dugogodišnjeg podizanja svesti o klimatskim promenama, očuvanju flore i faune, efikasnom korišćenju energije, posledicama otpada i značaju reciklaže i čiste vode kao prirodnog resursa, kao i globalnim posledicama pojedinačnih akcija, sa ponosom objavljujemo da je International School dobio sertifikat koji potvrđuje njegov status međunarodne eko-škole i zelenu zastavu kao dokaz da su naši napori prepoznati.

Želeli bismo da čestitamo nastavnici Mariji Kovački i njenim eko-koordinatorkama, Aleksandri Ivanović i Lani Lukić, na tome što se trude da uporno podižu svest o značaju koji ima briga o našoj okolini.

Zar se ne osećamo svi bolje kada donosimo ekološki odgovorne odluke, koje mogu pomoći u zaštiti životne sredine?!