School stories

Epidemija virusa COVID-19 i uvođenje vanrednog stanja u našoj zemlji postavili su pred profesore zahtevan izazov – kako da onlajn-nastavu učine zanimljivom i interaktivnom? Na sreću, International School ima odgovor na to pitanje. Distance Learning System učenicima omogućava da nastavu prate iz udobnosti svog doma, a kako je International School akreditovana od strane Kembridž univerziteta, učenje na daljinu nosi posebne benefite.

Kembridž je za svoje škole otključao set predavanja i omogućio besplatan pristup digitalnim resursima – Resource Plus, koji su u normalnim okolnostima dostupni samo onim obrazovnim institucijama koje su pretplaćene na korišćenje ove edukativne platforme. To znači da sada svi učenici mogu da koriste Resource Plus tokom učenja i spremanja ispita.

Šta je Resource Plus?

Resource Plus čini deo Kembridžovog obrazovnog programa i korisnicima platforme nudi video-materijal visokog kvaliteta, interaktivne alate za razumevanje gradiva, unapred pripremljene lekcije i nastavne materijale koji učenicima pomažu da bolje razumeju i da se na pravi način pripreme za ispitne obaveze.

U sklopu Cambridge Resource Plus platforme predmeti su podeljeni u tri grupe:

  • Cambridge IGCSE,
  • Cambridge O Level i
  • Cambridge International AS & A Level.

Na sledećem linku nalazi se spisak dostupnih predmeta kojima učenici International Schoola mogu da pristupe i da istraže sve što Resource Plus platforma nudi.

S obzirom na to da su digitalno osvešćeni, naši učenici i nastavnici cene dodatne resurse koje će koristiti tokom učenja i predavanja. Veoma sam zadovoljna što su ovi digitalni resursi sada dostupni svim internacionalnim Kembridž školama širom sveta i što je International School deo Kembriž porodice, poručila je direktorka International Schoola, dr Svetlana Belić Malinić.