School storiesLINK Summer Jobs

Učesnici u projektu „LINK Summer Jobs 2022”, učenici srednjih škola LINK edu Alliance: International Schoola, Savremene gimnazije i Srednje škole za IT – ITHS, koji su tokom leta stekli svoja prva iskustva na radu, i to u LINKgroupu, bili su gosti predsednika grupe, prof. dr Valentina Kuleta, na sastanku posvećenom njihovim iskustvima tokom trajanja projekta.

LINK Summer Jobs 2022Mladalačka znatiželja i zdrava ambicija pokrenule su energiju starijih kolega

U prijatnom druženju sa predsednikom grupe i članovima njegovog Kabineta, kolege sa projekta su pričale o tome kakav utisak je na njih ostavilo upoznavanje sa poslovnim segmentima LINK-a i kakav značaj za njih imaju iskustva i impresije koje nose sa rada. Svi učesnici na projektu su izrazili želju da se sledeće godine tokom letnjeg raspusta vrate u sad već poznato okruženje, ističući kao najvažnije to što su se oprobali u radu na realnim zadacima, upoznali sa HR procesima, dobili pomoć u karijernim izborima, upoznali nove kolege, proširili vidike i osetili finansijsku sigurnost.

Profesor Kuleto istakao je da su učenici, kolege sa projekta „LINK Summer Jobs 2022”, svojim radom doprineli realizaciji važnih zadataka, projekata, tekućih aktivnosti, i tokom jednog kratkog perioda ostavili vidljiv trag u poslovanju LINKgroupa. Njihova mladalačka znatiželja i zdrava ambicija pokrenule su energiju starijih kolega i unele nov, pozitivan duh u sistem.

Dragocena razmena iskustva

Sastanak je iniciran kako bi LINKgroup sagledao svoje poslovanje iz ugla mladih ljudi kojima je ovo bilo prvo iskustvo u radu i kroz sticanje novih uvida uveo novine u svoj rad, što je bilo dragoceno i za učenike, koji su dobili korisne savete od predsednika grupe, i za LINKgroup, koji je dobio potvrdu kvaliteta svojih procesa i pristupa obrazovanju u okviru LINK edu Alliance K–12 škola. Radujemo se budućim susretima i sjajnim prilikama sa našim učenicima, kako bismo nastavili jedni od drugih da učimo.