International School je odlučio da ukloni sve jezičke barijere pomoću francuske kuhinje! Proslavljamo mart, mesec posvećen Frankofoniji.
U okviru eTwinning projekta pod nazivom „Hrana kao kulturno nasleđe”, nastavnica francuskog jezika Marija Panić je 10. marta iznenadila svoje učenike tako što je na onlajn-čas pozvala specijalne gošće Amélie Etevenon (Grenobl, Francuska) i Rose Muthoni Thumbi (Kenija). Naši učenici iz Year 10 i Year 11 uživali su u prezentacijama i diskusijama o francuskoj gastronomiji i kenijskim tradicionalnim jelima.
Stvaranje nezaboravnih uspomena
Učenice Year 11 Nina Živaljević, Teodora Obradović i Gala Milutinović takođe su predstavile svoje istraživanje u vezi sa francuskom gastronomijom kao kulturnim nasleđem i jedino što možemo da kažemo je: „Félicitations!”
Svi smo uživali u prezentaciji i ne možemo da dočekamo da isprobamo poznate francuske sireve i francuska tradicionalna jela (bouillabaisse, ratatouille, clafoutis). Možda na nekom sledećem projektu?