School storiesSvratište

Nakon što su u decembru prikupljali toplu odeću, učenici Year 10 i Year 11 okupili su se i za decu iz Svratišta kupili preko potreban higijenski pribor. 

Ranije ovog meseca zajedno sa odeljenjskim starešinama, Tatjanom Koluvijom i Tatjanom Vilček, učenici su išli u kupovinu. Ovog puta deci iz Svratišta bio je potreban higijenski pribor te su naši učenici kupili sve čega su mogli da se sete (sapune, šampone, paste za zube, četkice za zube, vlažne maramice…) i pripremili im poklone. 

Humanost

Svega nekoliko učenika iz oba razreda, u pratnji nastavnice globalnih perspektiva, predalo je poklone deci iz Svratišta i, iako su pokazali ogromnu inicijativu i želju za učešćem, samo je nekolicina njih otišla, jer je zbog pandemije koronavirusa Svratište zatvoreno za posete. 

Za njih je to bilo ogromno iskustvo – odmah su se povezali sa decom koja su bila prisutna, razgovarali su, pomogli su im oko domaćih zadataka i nisu želeli da se vrate nazad u školu. 

Kada pomažemo drugima, zapravo činimo ovaj svet boljim mestom i poboljšavamo živote onih koji možda nisu srećni kao mi. Pomaganje drugima ne predstavlja samo dobro delo već i nas čini srećnijima. Učenici International Schoola pomažu u stvaranju jačih zajednica i pomažu u izgradnji srećnijeg društva za sve.