School stories

Grupa učenika Year 10 je u petak posetila Savremenu osnovnu školu, u okviru grupnog projekta iz globalnih perspektiva „Hrana i sport čine nas jakima”. Učenici International Schoola održali su prezentacije mlađim drugarima kako bi im podigli svest o značaju prehrambenih navika i važnosti bavljenja sportskim aktivnostima.

Prednosti fizičke aktivnosti i zdrave ishrane

Učenici su bili podeljeni u grupe od po dvoje i troje i bili su raspoređeni po učionicama. Svaka grupa imala je petnaestominutnu prezentaciju o benefitima fizičke aktivnosti i zdrave ishrane. Svi su bili oduševljeni – kako učenici International Schoola zbog svojih mlađih drugara, koji su bili tako mali i tako radoznali, puni logičnih pitanja, tako i učenici osnovne škole, koji su bili uzbuđeni zbog posete svojih velikih drugara, od kojih su imali priliku da nauče nešto novo.

Jedna od naših učenica čak je dobila i poklon – ručno rađenu knjigu sa nacrtanim sličicama voća i povrća. Ovaj znak pažnje nas je sve raznežio.

Rad na ovom projektu omogućio je našim učenicima da uvide ciljeve koji su u skladu sa kriterijumima ispita iz globalnih perspektiva. Učenici su oplemenili svoj akademski rad svrsishodnim, kreativnim i funkcionalnim aktivnostima.

Posle prezentacija učenici su imali vremena i za zabavu – imali su nezaboravnu vožnju. Da, dobro ste pročitali. Dobro, nije to baš bila klasična vožnja. Bila je to vožnja na VR Starshipu. Ali, u svakom slučaju, bila je nezaboravna!