School stories

Imajući u vidu koliko učenici uživaju u širokoj ponudi sekcija koje International School ima i znajući koliko je važno da se učenici oslobode stresa i fokusiraju se i na stvari koje se ne tiču samo akademskog postignuća, odlučili smo da uvedemo još tri sekcije.

„Art Club” – mesto na kome raste kreativnost

Za sve zaljubljenike u umetnost pripremili smo sekciju „Art Club”, na kojoj učenici zajedno sa nastavnicom Nevenom mogu da stvaraju umetnička dela bez ikakvih ograničenja i poboljšaju svoju kreativnost i samoizražavanje.

International School neguje refleksivne istraživače koji su spremni da pokažu svoje veštine i pomognu drugima da dostignu visoke ciljeve. Stoga vam predstavljamo dve sekcije koje vode učenici.

„Speech and Debate Club” – razgovor o najrazličitijim temama

Učenik Year 11, Petar Janjanin, vodi sekciju „Speech and Debate” i sa svojim školskim drugovima želi da diskutuje o raznim temama, u isto vreme razvijajući logičke argumente, istraživačke veštine i vežbajući javni nastup.

„ISMUN Club” – kako funkcioniše UN?

„ISMUN Club” vode učenici Year 13 Maša Mitić i Uroš Jež. Sa njima zainteresovani učenici mogu videti kako funkcionišu debate Ujedinjenih nacija i bar nakratko preuzeti ulogu diplomata.

Ne treba da učestvujete u sekcijama samo da biste se zabavili, postoji mnogo veći značaj: naime, pohađanje sekcija može poboljšati konkurentnost učenika kao budućih kandidata za upis na fakultete. Kao što vidite, International School pokriva oba aspekta.