School stories

Učenici International Schoola još jednom su pokazali dobrotu i velikodušnost tako što su pomogli deci kojoj je pomoć najpotrebnija. U proteklom periodu učenici su prikupljali toplu odeću za štićenike Svratišta, kao i sve ostalo što bi učinilo da se osećaju voljenima.

Kako zbog epidemiološke situacije u našoj zemlji učenici nastavu pohađaju onlajn, nastavnica globalnih perspektiva Tatjana Koluvija posetila je Svratište i predala poklone pripremljene sa puno ljubavi.

Svratište za decu je usluga koja postoji od 2007. godine i koja je namenjena isključivo deci koja žive i rade na ulicama Beograda. Svratište je tokom poslednjih 13 godina radilo sa preko 1.000 dece i mladih, a trenutno podržava dečake i devojčice uzrasta od 5 do 15 godina koji žive u uslovima ekstremnog siromaštva, i to skoro svi u neformalnim naseljima.

Trebalo bi da se svi ugledaju na učenike International Schoola i ovoj deci obezbede stvari koje su im potrebne: toplu odeću, obuću, pribor za ličnu higijenu, udžbenike, grickalice, igračke…

Pružanje pomoći drugima može napraviti veliku razliku u nečijem životu, ali isto tako može imati velikog uticaja i na živote svih onih koji tu pomoć pružaju. Učenici International Schoola su se pobrinuli da deca iz Svratišta bar na trenutak budu srećna i na taj način pokazali su svoj altruizam, a sve nas su učinili ponosnim.