School stories

Prošlog petka učenici Year 12 i Year 13 International Schoola učestvovali su u zanimljivim aktivnostima posvećenim inkluziji dece. Na ovaj način učenici su doprineli svojim učešćem u okviru događaja „Dečja nedelja”, koji je organizovala humanitarna organizacija „Dečje srce”. Kroz saradnju i solidarnost, učenici i aktivisti humanitarne organizacije pokazali su još jednom da o temi inkluzije ima još toliko toga da se kaže.

Aktivnosti učenika na temu inkluzije

Inkluzija podrazumeva uključivanje deteta u društveni život zajednice na svim nivoima prihvatanja, kako u porodici već od rođenja tako i kvalitetnim mestom u društvu kao celine.

U okviru jedne od aktivnosti, naši učenici su posetili kafić „Zvuci srca” u Čuburskoj ulici, gde su imali priliku da ih osobe sa smetnjama u razvoju obuče da obavljaju posao barmena i konobara, ali i da zajedno sa njima učestvuju u kreativnim radionicama na kojima su učili kako se šije na šivaćoj mašini, kako da izvezu amblem, crtaju i štampaju na šoljama i kreiraju majice sa logom i porukom „Zajedno promovišemo Dečju nedelju”.