U našu školu učenici dolaze ne zato što moraju, već zato što žele, a nama je to najbitnije. Zato se trudimo da im u ovoj sredini stvorimo uslove za učenje i druženje koji su ogledalo vrednosti koje negujemo.

Iako savremena po pitanju metodike nastave i upotrebe tehnologije, naša International School je ostala verna tradicionalnim moralnim vrednostima. U našoj školi svi učenici su ravnopravni bez obzira na pol, imovinsko stanje, nacionalnu ili versku pripadnost pa posebnu pažnju posvećujemo poštovanju ljudskih prava i negovanju prijateljstva.

Smatramo da je velika vrednost biti pravedan, pošten i istinoljubiv jer se na taj način gradi odgovoran odnos prema sebi i drugima. Razvijajući svest o sebi, naši učenici razvijaju i samoinicijativu, jačanje svoje individualnosti i izražavanje svog mišljenja. Ohrabrujemo ih da formiraju svoje stavove, uverenja i sisteme vrednosti kroz negovanje ličnog i nacionalnog integriteta ali podstičemo i otvorenost ka multikulturalizmu i očuvanju svetske kulturne baštine.

otvorena knjga i Zemlja

International School nije samo etički već i ekološki zdrava sredina, pa kod svojih učenika utičemo na razvoj i praktikovanje zdravih životnih stilova, svesti o važnosti sopstvenog zdravlja i bezbednosti, kao i potrebe negovanja i razvoja fizičkih sposobnosti. Bitno nam je da naši učenici prihvate zdrave navike, da postanu ekološki svesni i da svojim odgovornim ponašanjem utiču na zaštitu i očuvanje prirode i životne sredine.

Naše učenike u budućnosti vidimo kao građane sveta: visokoobrazovane, moderne, uspešne i, nadasve, odgovorne. A takvim ih pravi naša škola.

Leave a Reply

Register
Upis za generaciju 2020/21. je u toku! Prijavite se ovde »