School storiesSuccess

Učenici International School-a nedavno su pokazali svoje finansijske veštine na prestižnom Wharton Investment takmičenju. Ovo globalno takmičenje izaziva učesnike da se suoče sa studijama slučaja iz stvarnog sveta, podučavajući ih detaljima trgovanja akcijama i kako proceniti najbolje dugoročne i kratkoročne investicione prilike za svoje hipotetičke klijente. Tokom dva meseca, učenici su se upustili u proces trgovanja, procene rizika i analizu finansijskih izveštaja.

Dva tima uspešno završila izveštaje i osvojila vredne sertifikate

Šest timova iz International School-a učestvovalo je na takmičenju, pri čemu su dva tima uspešno završila izveštaje i osvojila vredne sertifikate. Među priznatim timovima bili su “Truly different”, predvođen Eom Stojadinovićem Y11 (članovi tima: Miša Vulić, Lola Gaković, Kalina Petrova, Elena Pavlov, Kemal Efe Yilmaz, Lara Radivojević), i “The Salesman”, predvođen Matejom Baketarićem Y9 (članovi tima: Bojan Nešić, Luka Markićević, Sava Radibratović). Oba tima su pokazala izuzetnu timsku saradnju i stratešku veštinu tokom takmičenja.

Tokom takmičenja, timovi su imali zadatak da osmisle investicione strategije za svoje dodeljene klijente. Oni su analizirali različite industrije, vršili procene investicija koristeći dostupne aplikacije za simulaciju trgovanja akcijama, i donosili odluke o investicijama na osnovu svojih saznanja. Njihova temeljna analiza rezultirala je detaljnim periodičnim i završnim izveštajima, pokazujući njihovu posvećenost uspehu.

Neprocenjive uvide u berzu, prakse trgovanja i dinamiku timskog rada

Učešće na Wharton Investment takmičenju pružilo je učenicima International School-a neprocenjive uvide u berzu, prakse trgovanja i dinamiku timskog rada. Osim toga, iskustvo će podstaći njihovu motivaciju da nastave da se takmiče na sličnim događajima u budućnosti.

Wharton Global High School Investment Competition služi kao platforma za srednjoškolce da steknu praktično iskustvo u investicionim strategijama, razvijajući veštine u timskom radu, komunikaciji, proceni rizika i analizi industrije. Kroz ovu simulaciju, učesnici stiču osnovno znanje koje ih priprema za buduće poduhvate u svetu finansija.