School stories

Učenici International Schoola, kao i učenici Savremene gimnazije, učestvuju u zajedničkom eTwinning projektu sa vršnjacima iz Srbije i Hrvatske sa ciljem razvijanja preduzetničkih kompetencija. Projekat okuplja šesnaest nastavnika i 59 učenika iz različitih gradova. 

Projekat „Preduzetništvo za život” angažuje učenike, koji rade u timovima, da osmisle poslovnu ideju i da oblikuju poslovni plan. Tim International Schoola – Isidora Šušović, Mina Pavlović, Sergije Stojanović Louis, Sara Novaković, Zoi Tsimerli, Mia Van Doren i Mihailo Jovanović – svoju ideju treba da predstavi do kraja marta, kada će i biti odabran najbolji poslovni plan. 

Pod mentorstvom nastavnice ekonomije Marije Milić, učenici su kreirali logo i poster projekta. Koristeći razne aplikacije i onlajn-platforme, učenici će izraditi i ostale elemente poslovnog plana. Ovo će im pomoći da steknu jasnu sliku o poslu u celini, da odrede ciljeve, razviju strateški fokus i izvrše potrebne korekcije kako bi sprečili da plan propadne. Jedva čekamo kraj marta i proglašenje pobednika, a u međuvremenu navijamo za naš tim!