School stories

Prošlog petka, naši Year 9 učenici doživeli su nezaboravno obrazovno iskustvo u poseti Muzeju Nikole Tesle u Beogradu. U pratnji razrednog starešine Marije Milić i nastavnika Zorana Petrovića i Dunje Majer, učenici su krenuli na putovanje kroz život i delo jednog od najvećih pronalazača svetske istorije.

Muzej Nikole Tesle, koji se nalazi u srcu Beograda, posvećen je zaostavštini Nikole Tesle, srpsko-američkog pronalazača, elektroinženjera, mašinskog inženjera i futuriste koji je najpoznatiji po svojim doprinosima razvoju naizmenične struje (AC). U muzeju se nalazi preko 160.000 originalnih dokumenata, fotografija, instrumenata i modela koji ističu Teslina neverovatna dostignuća i inovativni duh.
Tokom posete, učenici su imali priliku da se bave interaktivnim izložbama i demonstracijama koje su oživele Tesline izume.

Najzanimljiviji trenuci putovanja

Nastavnica Marija Milić je prokomentarisala ovo iskustvo, rekavši: „Poseta Muzeju Nikole Tesle bila je neverovatna prilika za naše učenike da povežu učenje u učionici sa primenama u stvarnom svetu. Gledanje Teslinog rada izbliza inspirisalo je mnoge od njih da razmisle o sopstvenim potencijalima“.
Učenici su takođe podelili svoj entuzijazam, a mnogi su istakli interaktivne elemente i zanimljivu priču muzejskog osoblja kao svoje omiljene delove putovanja. Jedan student je primetio: „Bilo je neverovatno videti kako su Teslini izumi od pre više od jednog veka i danas relevantni!“.
Ova poseta Muzeju Nikole Tesle nije samo obogatila đačko razumevanje istorije i nauke, već je pružila zabavno i nezaboravno iskustvo koje će im odjekivati godinama koje dolaze.