School stories

U utorak, 4. juna, učenici iz Year 7, 8, 9 i 10 imali su uzbudljiv izlet na Avalu, u pratnji svojih nastavnika Aleksandre Strugar, Marije Milić, Ljubice Pavasović i Aleksandra Ernjakovića. Ovaj izlet pružio je divnu priliku učenicima da dožive prirodne lepote Avale, njenu kulturnu važnost i istorijske karakteristike, koje su zaštićene još od 1859. godine.

Nastavnici su vodili učenike kroz razne zanimljive tačke, objašnjavajući zašto Avala ostaje omiljena destinacija ljubitelja prirode. Učenici su uživali u učenju o bogatoj istoriji i raznovrsnoj flori i fauni ovog područja. Izlet je takođe omogućio učenicima da uživaju u mirnom okruženju i naprave pauzu od svoje svakodnevne školske rutine.

Učenici su bili dobro pripremljeni za dan u prirodi, poneli su vodu, užinu i kremu za sunčanje. Dan je bio ispunjen zabavom, učenjem i sa puno hodanja, što je osiguralo da svi imaju nezaboravno iskustvo. Izlet je ne samo pružio obrazovnu vrednost, već je i podstakao veće poštovanje prema prirodnom svetu među učenicima.