School stories

Prošlog petka učenici International Schoola okupili su se u prostorijama škole na radionici koju je organizovao „Global Study”. Radionica je bila posebno korisna onim učenicima koji još uvek nisu odlučili šta će studirati i gde će nastaviti svoje školovanje.

 

Global study radionica

Učenicima International Schoola otvorena su vrata najboljih svetskih univerziteta

Na ovoj radionici imali su priliku da saznaju koje su im opcije za studiranje dostupne na osnovu programa i odabrane zemlje. Naučili su sve o proceduri podnošenja zahteva, potrebnoj dokumentaciji, procesu upisa i ispitima koje treba da polažu, kao i tome kako funkcionišu proces izdavanja vize i pronalaženje smeštaja.

Informisani i potpuno spremni za internacionalne studije

Ova radionica je samo jedna od mnogih koje će biti održane ovog novembra, i to samo za učenike International Schoola. Svake srede i petka do kraja meseca učenici će imati priliku da učestvuju u edukativnim prezentacijama i radionicama.

Biće im predstavljene najbolje poslovne studije i studije ugostiteljstva u inostranstvu, saznaće šta da očekuju ako studiraju u inostranstvu kada je reč o rokovima, stipendijama, obrazovnim sistemima i mogućnostima zapošljavanja nakon studiranja u inostranstvu.

Učenici zainteresovani za psihologiju dobiće detaljan vodič za najbolje rangirane univerzitete, kao i sve relevantne informacije za proces prijave i potrebnu dokumentaciju. A naučiće i kako da napišu motivaciono pismo.

Pošto su u pitanju potencijalne buduće opcije za studiranje, sigurni smo da učenici neće propustiti ove radionice.