ErasmusPT4ASDSchool stories

International School je ponovo izabran da predstavlja Srbiju u međunarodnom Erasmus+ projektu. Cilj projekta „Fizikalna terapija kao sredstvo za razvoj socioemocionalne, neverbalne komunikacije i veština građenja odnosa kod mladih sa autizmom” (PT4ASD) jeste da osnaži i unapredi kapacitete institucija za sprovođenje socioemocionalne i neverbalne komunikacije mladih ljudi sa autizmom. Ovo uključuje i izradu platforme koja će biti od koristi svim zainteresovanim ljudima, kao i unapređenje kompetencija i profesionalnog razvoja edukatora koji rade sa učenicima sa ASD-om.

Poremećaj iz spektra autizma (ASD) predstavlja razvojni poremećaj koji često utiče na društvenu komunikaciju i interakciju, kao i na ponašanje i interesovanja, koji su ograničeni ili se ponavljaju.

Podizanje svesti o učenicima sa ASD-om i promocija inkluziju

Cilj projekta je i da podigne svest o učenicima sa ASD-om i da promoviše inkluziju. Učenici sa ASD-om će imati koristi od razvijene metodologije čiji je cilj unapređenje komunikacionih i društvenih veština kroz kreativne igre na različitim jezicima. Pored toga, biće razvijen i onlajn-priručnik kako bi se roditeljima i edukatorima pružila potrebna podrška.

Ovaj projekat je okupio stručnjake iz prestižnih organizacija iz Turske, Danske, Španije, Irske i Grčke, a International School je izabran da učestvuje kao istaknuta obrazovna institucija iz Srbije.

Veoma smo srećni što učestvujemo u ovom projektu i promovišemo obrazovne vrednosti koje su u osnovi naše misije i vizije, a to je pravo na kvalitetno obrazovanje za sve!