School stories

U utorak, 23. januara, International School otvorio je svoja vrata entuzijastičnim četvrtacima i petacima iz Savremene osnovne škole, koji su uživali u interaktivnim i edukativnim radionicama.

Učenike, kao i njihove učiteljice, dočekala je direktorka škole, Tatjana Vilček, koja je sve upoznala sa etosom škole, čuvenim Kembridž programom, kao i prednostima sticanja Kembridž diplome.

Učenici su se upoznali sa inovativnim pristupom International Schoola, koji im omogućava da otkriju nove ideje na zabavan način

Nakon srdačnog dočeka, učenici su prisustvovali radionicama osmišljenim s ciljem da objedine učenje i zabavu. Prva radionica, koju je vodila nastavnica istorije, zasnivala se na uzbudljivoj diskusiji o velikim bitkama Drugog svetskog rata, pružajući učenicima razumevanje istorijskih događaja.

Druga radionica, čiji je naziv „Matematika može biti zabavna”, predstavila je različita softverska rešenja i igre, ilustrujući uzbudljivu i pristupačnu stranu matematike. Učenici su bili oduševljeni inovativnim pristupom nastavnice, koja je dokazala da matematika može biti i zabavna i razumljiva.

Poslednja, umetnička radionica omogućila je učenicima da pokažu i svoju kreativnu stranu. U pripremi za Dan zaljubljenih, učenici su izrađivali čestitke i crteže, oslobađajući svoju maštu i umetnički talenat.

Zabava je ono što je učinilo ovaj Dan otvorenih vrata zaista posebnim. Učenici su stekli dragocena znanja, a otkrivali su i nove ideje na zabavan način. Nadamo se da je ovo pomoglo učenicima Savremene osnovne škole da sebe zamisle kao deo zajednice International Schoola.