Informatika kao deo života

ICTImajući u vidu da je cilj nastave informatike i računarstva da omogući učenicima sticanje tehnoloških veština koje će im pomoći da budu nezavisni u učenju, časovi su aktivni i praktični koliko god je to moguće. Iako s vremena na vreme nastavnik daje direktna uputstva učenicima kako da koriste hardver i softver, akcenat u nastavi informatike je na upotrebi kompjutera u cilju napretka u svim nastavnim oblastima.

Kreativni časovi informatike u International Schoolu podrazumevaju:

  • rastavljanje kompjuterskog sistema kako bi učenici stekli uvid u hardverske komponente.
  • kreiranje sajtova pomoću platforme Wix CMS i dizajn stranica.            

Ovo je sajt učenika Mateje Popovića: http://matejapopovic6.wixsite.com/mysite

– Časovi editovanja dokumenta (u Google Docsu) na kojima učenici kreiraju kompleksne MS Word/Google dokumente (primer: link ka dokumentu)

– Kompjuterske mreže i efekti njihovog korišćenja:

HTML i CSS kodiranje. Pomoću HTML i CSS koda, učenici kreiraju svoje veb stranice i fajlove, uče kompleksne kodove i koriste veb server kako bi učitavali fajlove koji će biti vidljivi na internetu.

Učenici cene ovakav pristup, jer se informatika najblje uči kao praktično sredstvo za postizanje konkretnih ciljeva. Na kraju krajeva, International School je poznat po izuzetnoj nastavi informacionih tehnologija koja prevazilazi same časove informatike.

Register
Upis za generaciju 2022/23. je u toku! Prijavite se ovde »