School stories

Da li znate ko je najbolji strelac u fudbalskom timu Crvene zvezde? Neki bi rekli Mirko Ivanić ili Milan Pavkov, aliii… ne. Mi kažemo Sofija Sremčević! Da, devojčica, učenica Year 12 International Schoola, proglašena je najboljom golgeterkom i jednom od najzaslužnijih za osvajanje prvog mesta i titule šampiona u ženskom fudbalskom prvenstvu Prve lige. 

International School podržava mlade talente

Fudbalerke Crvene zvezde su briljirale u ovom rangu takmičenja. Kao najbolji strelac ekipe, Sofija je u dosadašnjem delu prvenstva postigla čak 35 golova! „Sveta Sofija”, kako je zovu saigračice, vlada fudbalskim terenom, sportom koji je nekad bio nezamisliv za devojke. 

Fudbalerke Crvene zvezde su briljirale u ovom rangu takmičenja

Devojčice, sledite svoje snove

Zašto bi devojke trebalo da igraju fudbal? Pa, recimo… zato što mogu! Fudbal je decenijama bio zatvoren za žene, jer se u istoriji smatrao „muškom igrom”. Sofija i njene saigračice dokazale su svima da greše. Dokazale su da je sve moguće i da devojke mogu da rade apsolutno sve što im padne na pamet. Sigurni smo da Sofija daje primer svim onim devojčicama koje žele da slede svoje snove!
Bravo!