School stories

Svečana dodela diploma za sedmu generaciju maturanata International Schoola (generaciju 2023) održana je u utorak, 20. juna.

Zajedništvo i uspeh generacije 2023

Zajedno sa svojim roditeljima, nastavnicima, direktorkom i koordinatorima školskih aktivnosti maturanti su proslavili uspešan završetak jednog dela svog obrazovnog puta u hotelu „Radisson Collection”. Ovaj događaj bio je izvanredna prilika za sve učenike i nastavnike da ožive svoje uspomene i još jednom pokažu zajedništvo.

Radost, želja za znanjem, prijateljstvo i podrška povezivali su ovu izuzetnu generaciju tokom prethodnih godina, što se moglo videti i na njihovoj ceremoniji dodele diploma. Bilo je teških trenutaka i za učenike i za nastavnike, ali su se zajedno suočavali sa izazovima. Naši učenici oduvek su imali jasne ciljeve i verujemo da će svako od njih uspeti jer ih nastavnici nisu pripremali samo za ispite, već i za život.

Nagrada za učenika generacije i novi lider Student Councila

Svi naši učenici su jedinstveni – plemeniti, naočiti, zabavni, kreativni, puni podrške, a mogli bismo reći još mnogo lepih reči o svima njima. Proslavljali smo njihove uspehe kako na naučnim, tako i na sportskim takmičenjima prethodnih godina. Nagrada za učenika generacije pripala je Petru Janjaninu, koji nije bio samo učenik sa najboljim ocenama, već i dobar drug.

International School i ove godine nastavlja tradiciju biranja učenika sa liderskim ulogama. Jedan od događaja na dodeli diploma bio je i predavanje lente lidera Student Councila – Ivana Zoranović predala je lentu novoj liderki Tijani Bugarčić, koja je izglasana za novog predstavnika ovog učeničkog tela.

Emotivna obraćanja direktorke, razrednog starešine i učenika generacije

Govori direktorke, razrednog starešine i učenika generacije bili su emotivni, puni zahvalnosti i sa snažnim porukama maturantima da nastave sa svojim usavršavanjem. Za direktorku International Schoola, Tatjanu Vilček, ovo je bio veoma važan trenutak jer je ovoj generaciji maturanata bila profesor, a oni su ujedno i prva generacija koju ispraća sa pozicije direktorke. Istakla je da su joj svi maturanti izuzetno dragi.

„Naišli smo na neka iskušenja na svom putu, borili smo se i iz svega toga izašli još jači. Doživeli smo izuzetne, magične trenutke i stvorili uspomene kojih ćemo se rado sećati u godinama koje su pred nama”, rekla je, i dodala: „Krajnji rezultat, dame i gospodo, naše saradnje, uprkos preprekama sa kojima smo se suočavali na našem putu, jeste ovo predivno veče kojim krunišemo naš uspeh.” Direktorka je završila svoj govor čestitkama svim maturantima, poželevši im da „godine koje slede i dalje budu obeležene empatijom, saosećanjem, objektivnošću i spremnošću da se rizikuje. Budite uvek primer drugima i radite vredno i pošteno.”

Dragi maturanti, čestitamo vam na onome što ste postigli i na onome što ste postali, zaista smo ponosni na vas!!