School stories

Prva nedelja u International Schoolu bila je sve samo ne obična, jer su učenici od Year 7 do Year 13 učestvovali u dugo očekivanoj „učionici bez zidova”. Ova jedinstvena aktivnost podstiče timski duh i ohrabruje učenike da uče i istražuju van tradicionalnog školskog okruženja.

Različite avanture za svaki razred

U utorak, 3. septembra, svi razredi su krenuli u različitu avanturu. Učenici iz Year 7 i Year 8 su se divili optičkim iluzijama i testirali svoja čula u Muzeju iluzija. Year 9 je istraživao čuda morskog sveta u Javnom akvarijumu i tropikarijumu, otkrivajući različite životinjske vrste iz različitih delova sveta. Year 10 je učestvovao u uzbudljivom orijentiring izazovu u Hajd parku, gde su učenici testirali svoje veštine timskog rada i navigacije. Year 11 se upustio u avanturu Zemunskog lavirinta, prateći tragove zajedno kako bi stigli do konačnog odredišta. Year 12 i Year 13 su se posvetili fizičkoj aktivnosti šetajući trim stazom na Košutnjaku, negujući zdrav i aktivan način života.

Sportski dan i projekat vremenske kapsule (Time Capsule Project)

Nedelja je završena u petak sa Sportskim danom na Adi za sve razrede osim Year 13. Učenici su se takmičili u raznim igrama i sportovima i na taj način ojačali veze i izgradili timski duh. U međuvremenu, učenici iz Year 13 su ostali u školi kako bi snimili svoje video-zapise za vremensku kapsulu, beležeći uspomene i poruke za budućnost.

Ove aktivnosti obeležile su savršen početak nove školske godine, pružajući učenicima nezaboravna iskustva i postavljajući pozitivan ton za mesece koji slede.