School stories„World Education Summit”

Veliko međunarodno priznanje za International School! International School je izabran da bude predstavljen na „World Education Summitu” kao „Cool School”, odnosno, prema rečima organizatora samita, kao „neverovatna i jedinstvena škola koja na strastven i hrabar način značajno unapređuje obrazovanje”. 

Reč je o jednoj od najvećih svetskih obrazovnih konferencija, WES21, koja se ove godine održava onlajn, od 22. do 25. marta 2021. godine. 

Na ovogodišnjoj konferenciji učestvuje preko 200 najznačajnijih imena iz sveta obrazovanja, nagrađivanih autora naučnih bestselera i vodećih eksperata za nastavu sa najvećih fakulteta, poput Univerziteta u Kembridžu, Virdžiniji, Melburnu, Londonu i mnogih drugih. Oni će na osam stejdževa pokriti brojne teme koje se tiču savremenog obrazovanja. O vrednosti priznanja koje je na ovaj način dodeljeno International Schoolu govori i činjenica da je prestižni časopis „Forbes” proglasio „World Education Summit” za glavni obrazovni događaj godine.

Cool SchoolTako je International School, kao jedna od LINKgroup škola, postao jedini iz regiona koji će sa još nekoliko odabranih škola širom sveta biti predstavljena na samitu kao „Cool Schools”, tj. kao primer dobre nastavne prakse. Zahvaljujući tome Srbija postaje vidljiva na svetskoj mapi obrazovanja, jer ovo priznanje predstavlja nesumnjivo svedočanstvo da i u našoj zemlji postoje škole koje spadaju u sam svetski vrh.

Internacionalno priznanje za posvećen rad

Priznanje Svetskog obrazovnog samita rezultat je posvećenog rada po kome je International School prepoznatljiv u našoj zemlji i regionu, a od sada i u čitavom svetu.

Svetski obrazovni samit prepoznao je International School kao Future Ready školu u kojoj učenici dobijaju sveobuhvatno obrazovanje koje ih podstiče da se razvijaju na celovit i uravnotežen način. Kroz razvijanje akademskih znanja, digitalnih kompetencija i transverzalnih veština, uz kreativnu upotrebu savremene tehnologije, interdisciplinarne časove, projektnu nastavu i socijalno-emocionalno učenje, savremeni učenici izrastaju u srećne, radoznale i samostalne mlade ljude spremne na celoživotno učenje i usavršavanje.

International School priprema svoje učenike za uspešnu budućnost

International School predstavlja jedinstvenu školu u regionu, ali i u svetu, i postavlja sasvim novi standard pripremajući učenike za život i rad u 21. veku. 

Ovakav uspeh ne čudi kada se uzme u obzir da je International School deo LINKgroup edu Alliance, internacionalne obrazovne alijanse koja skoro 25 godina radi na unapređenju obrazovanja i u svom sastavu, pored International Schoola, okuplja osnovnu školu, srednje i visoke škole, fakultete, institute i profesionalne akademije. LINK alijansa prepoznatljiva je u ovom delu Evrope, a odnedavno i u SAD, kao organizacija koja je lider u modernom obrazovanju, čije ustanove ispunjavaju visoke standarde u nastavi kroz stavljanje fokusa na sveobuhvatni razvoj dece, kontinuiranu evaluaciju i unapređenje nastavnog procesa, kreativnu interdisciplinarnu nastavu, inovativnu platformu za učenje na daljinu, radionice u skladu sa Kembridž pristupom i pametnu upotrebu tehnologije u svrhu obrazovanja.

Po analizama Svetskog ekonomskog foruma, čak 65% dece koja sada kreću u školu radiće poslove koji još uvek ne postoje, drugim rečima živeće u budućnosti kakvu ne možemo da zamislimo. Stoga je glavni cilj International Schoola da učenike opremi znanjima i veštinama neophodnim za akademski, profesionalni i emocionalni uspeh u toj budućnosti. A da bi to uradile, hrabro je raskinula sa starom obrazovnom paradigmom koja je uspostavljena još u doba parne mašine i kreirala „stvarno drugačiji” pristup, zbog koga je i zaslužila da bude prikazana na velikom svetskom obrazovnom samitu kao „Cool School”.

 

Međunarodno priznato obrazovanje po svetskim standardima u Srbiji

Oslanjanjem na najbolje akademske paradigme i njihovim inovativnim povezivanjem sa savremenim dostignućima neuronauke i edukativne tehnologije, International School predstavlja fleksibilnu, kreativnu i inovativnu školu u kojoj se gradivo ne usvaja na pasivan način, već kroz problem solving, gde odrastaju deca koja samouvereno govore više jezika, kreativno vladaju modernom tehnologijom i koja su sposobna da stvaralački i samostalno unaprede budućnost koja je pred nama.

Zbog toga učenici International Schoola odrastaju sa osmehom i radoznalošću, dok hrabro prolaze kroz avanturu učenja i druženja.

Prestižno priznanje Svetskog obrazovnog samita koje je zasluženo dobila International School sjajna je vest za sve roditelje u Srbiji. Sada je i vašem detetu dostupno internacionalno priznato svetsko obrazovanje po najvišim standardima.