School stories

Ponosni smo što je nacionalna diseminacija Priručnika igara u okviru Erazmusovog projekta “PT4ASD” uspešno obavljena, što predstavlja značajan korak u projektu usmerenom na podršku deci i mladima sa autizmom. Ovaj dragoceni resurs su predstavile Lora Mitić i Dušanka Anđelović u predškolskoj ustanovi “Dečije carstvo” u Velikoj Plani i u udruženju “Hanina nada” u Novom Sadu. 

Priručnik igara

Ove prezentacije su okupile posvećene pojedince koji dele zajednički cilj: pružiti najbolju moguću podršku deci i mladima sa autizmom. Priručnik igara je osmišljen kao koristan alat ne samo za decu i njihove roditelje, već i za stručnjake koji svakodnevno rade sa njima. Pružajući strukturirane i angažovane aktivnosti, nadamo se da će priručnik značajno doprineti njihovim životima i njihovom celokupnom razvoju.

Važnost podrške deci sa autizmom ne može se dovoljno naglasiti. Svaki naš napor pomaže u stvaranju inkluzivnijeg i razumljivijeg okruženja u kojem mogu napredovati. Nadamo se da će ovaj priručnik postati bitan deo njihovog obrazovnog i razvojnog puta, podstičući rast, učenje i radost.

Izražavamo iskrenu zahvalnost svima koji su učestvovali u aktivnostima diseminacije. Zajedno činimo pozitivan uticaj na živote dece sa autizmom i njihovih porodica.