Profesor geografije Vladimir Milošević završio je osnovne studije na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. U budućnosti planira da se specijalizuje za geografske informacione sisteme – GIS. Tokom studija iskustvo je sticao volontirajući u Svetskom omladinskom talasu, kao član tima za edukaciju i koordinator tima za međunarodnu komunikaciju i radeći u međunarodnim organizacijama i kompanijama na organizaciji treninga, obuka i konferencija. Prvo profesorsko iskustvo stekao je radeći u Osmoj beogradskoj gimnaziji.

Radom u International Schoolu želi da učenicima približi geografiju i informatiku, koristeći moderne tehnologije i sredstva koje ova škola nudi, i pokaže praktičnu korist geografskih znanja u svakodnevnom životu i sferi biznisa. Poseban akcenat u nastavi stavlja na razvoj kritičkog mišljenja, koje smatra ključnim za razvoj, napredak i uspeh svakog deteta.

Veliki je ljubitelj istorije i internet tehnologija. Slobodno vreme voli da provodi sa prijateljima i na putovanjima, uživa u čitanju istorijskih sadržaja, uči programske jezike i gleda filmove.

Imejl-adresa: geography@iss.edu.rs / sociology@iss.edu.rs