School storiesMaja Žeželj

Još jedno zanimljivo predavanje održano je u International Schoolu u okviru projekta „Ove nedelje roditelji predaju”, koji vodi koordinator za saradnju sa roditeljima Tatjana Koluvija. Ove nedelje predavač je bila Maja Žeželj, Lenina mama i uspešna novinarka, koja nam je ispričala nešto više o prikupljanju i proveravanju informacija, samom sadržaju i finalnoj verziji koja se plasira na TV-u, kao i o novinarstvu u globalu. 

NovinarstvoMaja Žeželj je, očekivano, bila sjajna i njeno predavanje je bilo vrlo inspirativno za učenike. Od toga kako kontrolisati glas i održati preciznost u prezentovanju i kakav položaj tela zauzeti do slobodnih medija, lažnih vesti i opasnosti sa kojima se novinari susreću – Maja je obuhvatila sve.

Maja veruje da obrazovanje stoji između naših potreba i želja. Zato je i inspirisala učenike da veruju u znanje i obrazovanje, kao i da uživaju u školi i procesu učenja. Ona je diplomirala novinarstvo i završila je master studije iz oblasti komunikologije. Engleski jezik je usavršila u Londonu i dobro je poznato TV lice. 

Ovo je bilo veliko iskustvo ne samo za učenike već i za nastavnike i, iako je predavanje trajalo sat i po vremena, svi su želeli da ostanu što duže. Svima koji nisu stigli na ovo predavanje Live stream je pritekao u pomoć – učenici su bili u mogućnosti da gledaju predavanje i uživaju u njemu putem Platforme za učenje na daljinu.